Mag ik even evalueren?

Afgelopen twee weken verzorgde ik voor 5 groepen apothekers (Apios) een module over privacy in de apotheek. Onderwijs wordt altijd geĆ«valueerd. Belangrijk om te zien hoe de docent overkomt, of de stof interessant genoeg bevonden wordt etc. Maar de docent hoeft nooit te evalueren. En daar heb ik vaak toch wel behoefte aan. Allemaal apothekers maar iedere groep is weer anders. De zogenaamde groepsdynamiek is vaak sterk. Je hebt rustige groepen, drukke groepen, aardige groepen, niet aardige groepen etc. Soms is het heel hard werken om er wat leuks van te maken, soms gaat het als vanzelf. Fijn als een apotheker aan het einde zegt “bedankt voor de interessante middag, ik heb veel geleerd”.
En huiswerk inleveren? Daar denkt niet iedereen aan. Als je na een herinnering gestuurd te hebben excuses krijgt is het o.k. Maar bij de reactie “ik had niet eerder tijd om dit in te leveren” had ik wel de neiging om te mailen “ik heb nu geen tijd om het na te kijken, schrijf je maar in voor de volgende groep”. Jammer dat ik geen cijfers hoef te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *